Go up SCRIBO PR Contact SCRIBO PR Contact

Ne, niste zalutali. Na blogu ste marketinške agencije specijalizirane za promociju u turizmu. Ovo nije još jedan blog gdje ćete čitajući otkriti tajnu vezu između društvenih mreža i turizma. Ovo nije još jedan blog koji je podijeljen u odlomke ispravne dužine, boldanih bitnih riječi…

Ovo je blog koji je napisao nezadovoljan putnik.

Zašto nezadovoljan? Jer je tijekom svojeg putovanja tražio informacije, no nije ih našao. Društvene su mu se mreže činile tada kao izuzetno rješenje. No, razočarao se. 

Kad se stavimo u poziciju putnika, najsretniji smo kad informacije pronađemo u trenutku kad ih tražimo. Kad su nam dostupne. Na onim mjestima gdje ih mi kao putnici tražimo, a ne tamo gdje agencije, razni stručnjaci za marketing, ili još gore, direktori, žele da ih tražimo.

Ovo čini veliku razliku – pružiti informacije na pravom mjestu, kroz prave kanale komunikacije. Ovo je nešto s čime se ističe. No, što kada to nije tako? 

Sjećam se svojeg novogodišnjeg putovanja u Barcelonu. Krenuo sam s ekipom, isplanirali smo putovanje najbolje što smo mogli. Budući da s putovanjima još uvijek nismo bili na „ti“, bilo je tu velikih rupa u smislu što ćemo posjetiti. Jednu veliku stvar nismo unaprijed dogovorili – mjesto gdje ćemo dočekati Novu godinu.  

Tražili smo, tražili. Facebook, Instagram, TripAdvisor… Gotovo ništa nas nije oduševilo. Ipak, za oko nam je zapeo jedan pub na Facebooku. Fotke na Facebooku su izgledale pristojno. Odlučili smo se poslati privatnu poruku s upitom do kada su otvoreni, imaju li posebnu ponudu za doček Nove i tko će nas zabavljati.  

Ali…  

Unatoč činjenici da su nas u startu zaintrigirali, naše veselje brzo je prestalo. Odgovor na poruku stigao je gotovo 8 mjeseci kasnije. Onda kada smo uživali na plaži u Biogradu na Moru. U Biogradu nam je bilo super. Svake smo večeri znali gdje ćemo na parti, gdje ćemo na ručak. Zašto? 

Jer smo informacije dobili tamo gdje smo ih tražili. Na plaži, surfajući po Facebooku.

Društvene mreže Scribo PR

A što je s onim pubom u Barceloni? Izgubio je troje zainteresiranih potencijalnih klijenata. Unatoč tome što je imao relativno zanimljiv newsfeed na Facebooku, izgubio je i nas i naše frendove kojima smo rekli da tamo ne idu. I tako u krug. A naša omiljena mjesta u Biogradu? Pa posjetili su ih svi naši prijatelji koji su ljetovali u Biogradu. 

Super je i kada željene informacije dobiješ onda kad ih ne tražiš.

Isto mi se dogodilo u Maroku. Sjedio sam na terasi riada s pogledom na stari centar Marrakecha za vrijeme zalaska sunca. Taj sam dan proveo u Ouzudu. Bilo je izvrsno. Naravno da sam to objavio na Instagramu. I bam. Stiže privatna poruka.  

„Essaouira Excoursion from Marrakech in private“. 

Ovo je fotografija mene snimljena u Essaouiri. Onaj putnik s početka bloga postao je zadovoljan.

U čemu je kvaka? Postavio sam lokaciju i hashtag #Morroco. Vlasnici agencije ili njihova marketinška agencija iskoristili su potencijal Instagrama, javili mi se i prodali mi izlet – u 5 minuta. 

Instagram Scribo PR

Dobio sam ono što sam želio. Na društvenim mrežama. Ovaj put nisam tražio. Ali sam želio. Dogodilo se u pravo vrijeme. A čak nisam ni poslao poruku s upitom. 

Iz ovog izvucite dvije poante: društvene mreže nisu tu samo zato da se možete pohvaliti da imate profil na Facebooku, Instagramu, Twitteru, TripAdvisoru ili Foursquareu. Društvene mreže su korisne samo ako ih znate iskoristiti na pravilan način i ako izvučete njihov potpuni potencijal. A mi to možemo za vas. 

I za kraj magično pitanje. Koja je magična veza između društvenih mreža i turizma? Točnog odgovora nema. No, ono što znamo je da donosi mnoštvo benefita, mnoštvo zadovoljnih klijenata koji će kao virus pričati o vama, mnoštvo novih prilika.  

Nemojte ih propustiti. Prilike nisu tu da se propuštaju. 

Mi smo uvjereni da je ova veza neraskidiva. Ako ne želite propustiti priliku, javite nam se.  

Provjerite kako radimo društvene mreže za klijente.

Javite nam se i ako vas nismo uvjerili. Bit će nam drago popričati s vama.